Maternity Beauty

Maternity Beauty

A babavárás hónapjaiban a szervezetben lezajló átalakulások minden nőt máshogyan érintenek. Míg a hormonális változások hatására egyesek bőre szebb és feszesebb lesz, mint valaha, addig mások zsíros bőrrel, aknés tünetekkel, pigmentfoltokkal vagy éppen korábban nem jellemző bőrszárazsággal küzdenek. A terhesség első három hónapjában a legintenzívebbek a hormonális változások, ekkor a szervezetnek hozzá kell szoknia az erősen megemelkedett ösztrogénszinthez. A második és harmadik trimeszter az elsőhöz képest sokkal nyugodtabb, még akkor is, ha a szervezetnek a terhességnek ebben a szakaszában olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a hátfájás, illetve a keringési zavarok, amelyek a lábak megdagadásához, ödémásodáshoz és súlygyarapodáshoz vezetnek.

A negyedik és ötödik hónap általában zavartalanul telik, fizikailag és lelkileg is jól érzi magát a kismama. Ki kell használni ezt az időszakot a pihenésre, feltöltődésre, mert a terhesség utolsó hónapjai általában több kellemetlenséget is tartogatnak. A szülés utáni időszakban az újdonsült édesanyának általában tonizáló, drénező, fogyasztó kezelésekre van szüksége, illetve a szoptatás végeztével a mell feszesítő kezelésére.

A kismamák kozmetikai kezelésére ajánlatos biokozmetikai készítményeket használni, és kerülni minden olyan kozmetikumot, amely esszenciális olajakat tartalmaz. A legújabb tudományos kutatási eredmények ugyanis azt igazolták, hogy a kozmetikumok összetevői között megtalálható bizonyos vegyi anyagok molekulái bekerülhetnek a méhlepénybe is.

A terhességgel járó negatív tünetek

Száraz bőr

A hormonális változások következtében sok kismama arcbőre szárazzá válik, és a szokásosnál erőteljesebb hidratálásra szorul. Ennek azonban az ellenkezője is előfordulhat: a bőr a megnövekedett ösztrogéntermeléstől zsírossá is válhat, ami szintén speciális ápolást igényel. A terhes nők arckezelése során a masszázsnak és a maszknak mindig kiemelt jelentősége van. A maszk hatóideje alatt végezhetünk modelláló kézmasszázst egy bőrtápláló krémmel, majd a kezet néhány percre meleg kozmetikai kesztyűbe bújtathatjuk a hatóanyagok jobb beszívódása érdekében. Az arckezelés lépései a következők legyenek: bőrtisztítás, gőz/ózon, bőrradírozás, maszszázs, maszk.A bőrradírozás vagy hámlasztás és a maszk után feltehetünk még az arcra egy rózsavízzel vagy levendulával finoman illatosított, kényeztető, meleg kendőt is. A kezelés során ne feledkezzünk meg a nyak és a dekoltázs masszázsáról sem. Ehhez használjuk akár többféle növényi olaj keverékét, amelynek összetevői megfelelnek a vendég bőrtípusának és a bőr szükségleteinek.

Masszázshoz használt olaj elkészítéséhez íme két recept:

  • Ha vendégünk bőre zsíros, aknéra hajlamos, keverjünk össze 1/3 rész makadámiaolajat, 1/3 rész jojobaolajat és 1/3 rész mogyoróolajat. Ez a készítmény könnyen beszívódik a bőrbe, és kiegyensúlyozza, helyreállítja működését.
  • Ha a kismama arcbőre könnyen kiszárad, adjunk 1/3 rész jojobaolajhoz 1/3 rész búzacsíraolajat és 1/3 rész avokádóolajat. A magas esszenciális zsírsav- és vitamintartalmú keverékkel erőteljesen hidratálhatjuk és regenerálhatjuk a bőrt, amely rövid időn belül visszanyeri simaságát, rugalmasságát és puhaságát.

Terhességi maszk

A terhességi maszknak is nevezett melazma már a terhesség első hónapjaiban kialakulhat. A szülés után általában spontán elmúlik, de egyes esetekben sajnos akár meg is maradhat. A barnás foltok az arcon (a homlokon, az orcákon, az arc bármely részén) jelentkezhetnek, és fényexpozíció hatására a tünetek erősödhetnek. A melazmás bőr fényvédelme különösen fontos: hívjuk fel a terhes kismamák figyelmét arra, hogy az év minden szakában használjanak SPF-tartalmú arckrémeket. Ha a szülés után el is tűnnek a foltok az arcról, a fogamzásgátló tabletta szedésének hatására később kiújulhatnak.

A test bőrének szárazsága

A kismamák bőre gyakran száraz, nem ritkán viszket is. A bőr a baba növekedésével párhuzamosan egyre jobban megnyúlik, kitágul, elvékonyodik, egyre nagyobb lesz lipidszükséglete is. Növényi olajokkal csillapíthatjuk a viszketést, és értékes zsírsavakat juttathatunk be a bőrbe. A szalonban mindig legyen kéznél az a lágy textúrájú, bőrnyugtató hatású ápoló olaj, amely azonnal enyhíti a száraz bőrrel együtt járó kellemetlen érzést, puhítja a bőrt, javítja rugalmasságát és csillapítja a gyulladást.

Elkészítési módja a következő:

  • Egy 150 ml-es üvegnyi mennyiséghez keverjünk össze 70 ml jojobaolajat 50 ml körömvirágolajjal és 25 ml avokádóolajjal.

Striák

A terhességi csíkoknak is nevezett fehér sávok, a striák a hason, a mellen, a fenéktájékon, a csípőn és a combokon alakulnak ki a bőrön, és a hatodik hónap után általában még erőteljesebbé válnak. A tünetek fokozódása mérsékelhető megfelelő testápoló tej, krém vagy növényi olajok használatával. A megelőzés ennél a problémánál nagyon fontos: striaellenes készítménnyel ápoljuk a bőrt már a terhesség legkorábbi szakaszától! A fentebb leírt hidratáló olajkeverék a terhességi csíkok megelőzésére, illetve kezelésére is alkalmas, ha a körömvirágolaj helyett azonos mennyiségű makadámiaolajat adunk hozzá, amely kitűnően alkalmas a bőr rugalmasságának fokozására.

Egyéb problémák a terhesség alatt

A terhes nők gyakori problémája a lábak vizesedése és bedagadása. Ennek oka részint a folyamatos súlygyarapodás, részint a vér- és nyirokkeringés elégtelensége. A keringés élénkítésére és a láb duzzadtságának enyhítésére megfelelő drénező hatású krémmel végzett masszázst javasolhatunk. A masszázsmozdulatok mindig a bokától fel, a combok irányába tartsanak. Mutassuk meg a kismamának, hogyan végezheti el a láb masszázsát otthon, egyedül is! A terhességgel járó gyakori kellemetlenség a derék- és hátfájás is. A növekvő magzattal együtt gyarapodó súlyt a kismama hasizma már nem tudja tartani. A terhelés a gerincoszlopra és a hátizmokra hárul, amelyek a baba fejlődésével párhuzamosan mind nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. A magzat súlygyarapodását a méh állandó tágulásával kíséri, ez pedig szintén gerinctáji fájdalmakat okozhat. Kellemes, könnyű hát- és derékmasszázs, illetve speciális jógagyakorlatok jelentősen megkönnyíthetik e fájdalmak elviselését is.

A kezelés ára

Maternity Beauty kezelés
60 perc
23.000.- / alkalom